[Barcelona] Algunas acciones registradas en Barcelona durante la cumbre COP 25

Recibido por correo electrónico.

 

Pintada al entrada de la Fundació Empresa i Clima a Barcelona
El sector industrial i empresarial és el principal emissor de Gasos d’Efecte Hivernacle, GEH; de Catalunya (46%, 84% si contem el transport), d’España i d’Europa (70% amb el transport), les grans empreses son conscients de que han d’invertir en publicitat per verdejar-se la cara, i en aquest aspecte hi ha una Fundació, la Fundació Empresa i Clima (FEC) que te aquesta tasca com activitat principal.
Com no podia ser menys FEC està present a les activitats del mercat d’influencie si “negocis climàtics” de la COP25 a Madrid, concretament el divendres dia 13, presentarà a la “Zona Verde” el seu informe sobre les emissions al mon el 2017.
La FEC està patronejat per la Cambra de Comerç de Barcelona, HERA (un gegant de la gestió de residus) i el grup Borges (agroalimentari) i te seus a Barcelona, Madrid i Bogotà.
A part dels patrons en formen part una seixantena de grans empreses, entre elles, per exemple, Naturgy (una energètica molt emissora), Acciona i Acbar (grans infraestructures, especialment d’aigua), Ferrovial (constructora), ERCROS (la contaminadora de Flix i del riu Ebre), Bon Area (puntera en ramaderia industrial), Almirall (primera farmacèutica de l’estat)… com podem veure una bona colla de devastadors, d’explotadors i dominadors.
En conjunt els socis de FEC oprimeixen als treballadors, contaminen les aigües, els sols i els aliments, emeten GEH, destrueixen ecosistemes… en fi, devasten la terra i els essers vius.
La Fundació Empresa i Clima a més te una altra activitat, la “Cooperació Internacional” de caire “ambiental”, una prolongació del colonialisme empresarial sota disfressa humanitària, així tenen projectes relacionats amb el proveïment d’aigua al Perú i al Marroc, de residus a Xile, el Salvador i Brasil, en aquest aspecte la FEC ha tingut vincles amb la Fundació Moncat, investigada per desviar fons cap a Convergència.
capdevasrt.jpg
capdevast2.jpg
AMB ESTAT I CAPITALISME LA DEVASTACIÓ ÉS INEVITABLE.

Els empresaris industrials catalans coparticipants de la devastació climàtica i de la terra!!, el cas pioner de la família Güell.

 

Hem assenyalat amb pintura el monument a Eusebi Güell de Barcelona!!.

El monument a Eusebi Güell és un monument a la explotació colonial, a la explotació dels treballadors i de la terra, Eusebi fill del traficant d’esclaus Joan Güell, duran el segle XIX i principis del XX va devastar la terra i continua fent-ho mitjançant els seus successors.
L’entramat familiar dels Güell va traficar amb persones africanes esclavitzades segrestades a Cuba, van explotar colonialment als pobles de Cuba, de Filipines i del Rif. I quan aquest països es van voler desfer del jou colonial van participar al «partit colonialista» recolzant i finançant les intervencions militaristes. Darrera d’aquestes intervencions els trobem atiant la repressió durant la de les protestes anticolonials de la setmana tràgica a Barcelona.

elsguell.jpg
A Catalunya van ser els promotors de la industrialització amb nombroses empreses, entre elles el Vapor Vell de Sants i la Colònia Güell. Es van oposar a la lliure associació dels treballadors i a les 8 hores.
Els telers de les fàbriques dels Güell a Sants i a la Colònia es movien amb combustió de carbó, el carbó movia també els seus vaixells (la Cia Transatlàntica), els seus Ferrocarrils, la seva fàbrica d’asfalts i ciment (ASLAN).
La «nissaga» dels Güell i de la resta dels herois de la industrialització catalana estan en l’origen de les emissions de gasos d’efecte hivernacle a Catalunya.
Tot l’entramat empresarial català és corresponsable del canvi global. En la base de la «prosperitat» dels rics catalans (unes desenes de nissagues industrials, financeres i comercials) hi ha el racisme, el tràfic de persones, la explotació dels treballadors, l’extractivisme colonialista i la devastació climàtica i de la terra.
Ara, a través de la COP25 els poderosos del mon volen prosseguir amb la dominació l’opressió i la devastació com la que van practicar (i practiquen ) els homòlegs dels Güell.

AMB CAPITALISME I ESTATS LA DEVASTACIÓ ÉS INEVITABLE… ACABEM AMB L’ESTAT I EL CAPITA